Drink meer water

Het is belangrijk dat u genoeg water drinkt op een dag, veel mensen drinken veel te weinig. Zoek je het beste drinkwatersysteem voor gekoeld, bruisend en/of heet water? Ontdek de drinkwatersystemen van Aqua-Pro, voor zowel de HORECA, bedrijven als particulieren.

Ontdek al onze modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met persoonlijk advies aan:

Aqua Pro Drinkwatersysteem
Drink Meer Water
Drinkwatersysteem

Redenen om elke dag meer water te drinken.

Water is een essentieel onderdeel van ieders leven, want zonder water is er geen leven. Een voor de hand liggende reden om water te drinken is ons lichaam gehydrateerd te houden. Er zijn echter nog verschillende andere redenen om elke dag meer water te drinken.

Hier zijn 6 redenen waarom iedereen elke dag meer water zou moeten drinken:

Het evenwicht van de lichaamsvloeistoffen kan worden gehandhaafd door meer water te drinken

Het is algemeen bekend dat het menselijk lichaam voor bijna 60% uit water bestaat. Alle vloeistoffen in ons lichaam hebben vitale functies, zoals de circulatie en de vorming van speeksel, het transport van voedingsstoffen van de ene plaats naar de andere, de spijsvertering en het handhaven van de lichaamstemperatuur. Dit is een teken dat het lichaam niet voldoende gehydrateerd is en dat we meer moeten drinken om ervoor te zorgen dat alle lichaamsfuncties efficiënt kunnen worden uitgevoerd.

Caloriebeheersing door meer water te drinken

Een van de beste tips van voedingsdeskundigen voor gewichts- en caloriebeheersing is om voldoende water te drinken. Hoewel water geen magische drank is die helpt bij gewichtsverlies, kan het drinken van water in plaats van koolzuurhoudende of suikerhoudende dranken zeer nuttig zijn bij het verliezen van gewicht. Bovendien draagt het eten van voedingsmiddelen zoals watermeloenen, die een hoog watergehalte hebben, ook bij tot gewichtsverlies omdat ze groter lijken, meer kauwen vergen en gemakkelijk en langzaam door het lichaam worden verteerd, wat resulteert in een volle maag in een korte tijd.

Regenereer je spieren door meer water te drinken

Als spiercellen niet genoeg water of vocht hebben, presteren ze niet goed, wat leidt tot spiervermoeidheid. Dit verklaart waarom het nodig is meer te drinken tijdens het sporten. Aanbevolen wordt om twee uur voor de inspanning een halve liter water te drinken en tijdens en na de inspanning meer water te drinken om het vochtverlies door zweten te compenseren.

Voor een gezond uitziende huid

De huid van ons lichaam bevat ook grote hoeveelheden water en vocht en fungeert als een barrière om onnodig vochtverlies te voorkomen. Door een tekort aan water ziet de huid er rimpelig en droog uit. Meer water drinken is dus een snelle en gemakkelijke tip om onze huid er fris en gehydrateerd te laten uitzien.

Verbeterde nierfunctie

Onze nieren hebben de uiterst belangrijke taak om giftige stoffen uit ons lichaam te verwijderen, en zij kunnen dit werk alleen doen als ons lichaam voldoende gehydrateerd is. Meer water drinken leidt tot een ongehinderde urinestroom, wat goed is voor onze nieren, terwijl een uitgedroogd lichaam vatbaarder is voor nierstenen. Meer water drinken is dus een noodzaak voor goed functionerende nieren.

Water helpt de darmfunctie normaal te houden

Wanneer het lichaam niet over voldoende water beschikt, onttrekt het water aan de ontlasting om zich te hydrateren, wat tot constipatie leidt. Daarom is het belangrijk om meer water te drinken om constipatie te voorkomen en een gezonde doorstroming in je spijsverteringskanaal te hebben.

Drinkwatersysteem Designkraan Prijs Aqua Pro