Drinkfontein kopen

Zoek je het beste drinkfontein voor gekoeld, bruisend en/of heet water? Ontdek de drinkfontein van Aqua-Pro, voor zowel de HORECA, bedrijven als particulieren.

Ontdek al onze modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met persoonlijk advies aan:

Aqua Pro Drinkwatersysteem
Drinkfontein Kopen 2022 - Beste Drinkwatersysteem Kopen Prijs
Drinkfontein

Ik wil een drinkfontein kopen

3 dingen om te overwegen bij de aankoop van een drinkfontein.

Een drinkfontein is een manier om water te drinken die wordt gebruikt in scholen, ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, parken en vele andere openbare plaatsen. Het wordt gebruikt om mensen van schoon drinkwater te voorzien.

Het is echter algemeen bekend dat water uit het openbare waterleidingnet niet rechtstreeks mag worden gedronken vanwege de onzuiverheden en verontreinigende stoffen die het bevat, die giftig en schadelijk zijn voor het menselijk lichaam. Daarom zijn er een aantal dingen die u moet overwegen voordat u een drinkfontein koopt.

Installatie van een waterfiltersysteem

Als u mensen veilig drinkwater wilt aanbieden via een drinkfontein, moet u overwegen een waterfiltersysteem te installeren. Het zuiveringssysteem filtert en zuivert het water en verwijdert alle soorten onzuiverheden.

Water uit het openbare watersysteem bevat een hoog gehalte aan chloor, dat als desinfecterend middel is toegevoegd. Het chloor verwijdert bacteriƫn, maar het reageert ook met andere organische stoffen in het water en kan toxines produceren die lever-, blaas- en darmkanker kunnen veroorzaken.

Bovendien bevat onbehandeld water in een drinkfontein veel zouten, zoals calcium en magnesium, en kan het ook lood en kwik bevatten: Al deze chemicaliƫn kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder cholera en kanker.

Grootte van drinkfonteinen en waterontharders

Alvorens een waterfiltratiesysteem te kopen, is het belangrijk te overwegen hoe groot u de drinkfontein voor uw school of ziekenhuis wilt hebben. De fontein moet groot genoeg zijn om alle kinderen of mensen van drinkwater te voorzien. Hiervoor hebt u informatie nodig over het aantal kinderen of personeelsleden en het gemiddelde aantal dagelijkse bezoekers.

Naast het waterfiltersysteem is het ook belangrijk om een waterontharder aan te schaffen. De waterontharder verzacht het water van de openbare watervoorziening en verwijdert de onaangename smaak en geur van het water.

Het zout in de ontharder moet voldoende zijn om al het water in de drinkfontein te zuiveren. Vaak wordt chloorzout gebruikt, maar dat voegt meer chloor aan het water toe, zodat tegenwoordig vaker kalium chloride zout wordt gebruikt.

Prijs van de drinkfontein

De laatste en belangrijkste overweging bij de aankoop van een drinkfontein is de prijs. Het is raadzaam uitgebreid onderzoek te doen naar de beschikbare drinkfonteinen en te zien wat betaalbaar is of in het budget past.

Er zijn verschillende online winkels die u als shopper kunt raadplegen. Het is raadzaam niet de eerste de beste fontein te kopen die u bevalt. Kies daarom voor kwaliteit, zoals de Aqua-Pro drinkfontein: 100% topkwaliteit & elegantie.

Drinkwatersysteem Designkraan Prijs Aqua Pro