Drinkfontein : drinkwatersysteem, op kantoor of op restaurant / hotel

Zoek je de beste drinkfontein voor gekoeld, bruisend en/of heet water? Ontdek de drinkfonteinen van Aqua-Pro, voor zowel de HORECA, bedrijven als particulieren.

Ontdek al onze modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met persoonlijk advies aan:

Aqua Pro Drinkwatersysteem
Drinkfontein : Drinkwatersysteem, Op Kantoor Of Op Restaurant / Hotel
Drinkfontein

Drinkfontein voor drinkwater

Een van de belangrijkste bronnen van het leven op aarde is water. Water bedekt ongeveer 3/4 van het aardoppervlak. Het is een onmisbare stof die alle leven voedt en in stand houdt. Het menselijk lichaam bestaat voor 70% uit water en heeft een constante dagelijkse toevoer van water nodig om gezond en functioneel te blijven.

In de millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling en verscheidene andere mensenrechtenverdragen is vastgesteld dat de beschikbaarheid van drinkwater essentieel is voor het overleven van de mens. Water is alomtegenwoordig in onze omgeving.

Het beroemde gezegde van Samuel Coleridge is nu aangepast om deze stand van zaken te beschrijven: “Water, water overal. Geen druppel meer over!” Het verwijst naar de verschrikkelijke omstandigheden, de vervuiling en de klimaatverandering die de bronnen van drinkwater blijven uitputten.

Hoewel wij een oneindige hoeveelheid water in onze omgeving aantreffen, kan slechts een klein deel daarvan als potentieel veilig of veilig om te drinken worden beschouwd. Dit komt doordat zeewater niet drinkbaar is vanwege de hoge zoutconcentratie.

We zijn afhankelijk van regen, rivieren en grondwater. Gezien de schaarse hulpbronnen waarover wij beschikken om te voorzien in de behoeften van landbouw, industrie en huishoudens, kan water uit deze bronnen niet gemakkelijk worden gedronken omdat het onbehandeld is of residuen bevat van verontreinigende stoffen die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Drinkwater wordt door de gemeentelijke autoriteiten verkregen na zorgvuldige behandeling en zuivering van het water. Helaas garanderen hun zuiveringsmechanismen geen perfecte zuiverheid van het water.

Tip: de beste airco zonder buitenunit kopen?

Het belang van drinkfonteinen

Dit is waar Aqua-Pro in het spel komt. Het verbindt de waterbron met degenen die het nodig hebben, en zorgt ervoor dat het geleverde water zuiver en onvervalst is en tot een ideale temperatuur wordt gekoeld. Het speelt een rol bij de voorziening van openbare en particuliere drinkwatersystemen. Een van haar producten zijn design drinkfonteinen.

Drinkfonteinen zijn meestal gemaakt van staal of keramiek en worden gebruikt om drinkwater te leveren. Drinkfonteinen bestaan meestal uit een waterbekken dat ander water opvangt en een kraan die het water onder druk naar boven spuit. Ze zijn zo ontworpen dat de waterstraal de persoon gemakkelijk bereikt. Mensen kunnen water rechtstreeks uit de drinkfontein drinken.

Het zorgt ervoor dat mensen altijd een verse bron van water hebben. Drinkfonteinen kunnen verschillende vormen en afmetingen hebben. Soms hebben ze twee kranen: één die werkt als een gewone kraan en het water naar beneden laat stromen, en één die het naar boven spuit.

Drinkfonteinen zijn de meest betrouwbare bron van water in openbare ruimten. Om het sociale welzijn te maximaliseren en in een basisbehoefte te voorzien, vinden de meeste bedrijven en overheidsinstellingen het nodig om drinkfonteinen voor mensen te installeren.

Er zijn een aantal plaatsen waar gemakkelijk drinkfonteinen kunnen worden geïnstalleerd, zoals kantoren, salons, restaurants, gemeenschapscentra, bibliotheken, luchthavens, scholen, parken, supermarkten, ziekenhuizen, hotels, winkelcentra, enz. Drinkfonteinen zijn belangrijk omdat ze zowel ecologisch als economisch beter zijn. Zij helpen de beperkte watervoorraden in stand te houden.

Drinkfonteinen zijn meer gericht op het publiek omdat mensen dorst hebben als ze buiten zijn en vaak waterflessen kopen. De vele plastic waterflessen zijn een ramp voor het milieu omdat plastic niet afbreekbaar is. Daarom zijn drinkfonteinen een milieuvriendelijke methode om water te leveren, dat uiteraard gratis is.

Drinkwatersysteem Designkraan Prijs Aqua Pro