Drinkwater tap

Zoek je het beste drinkwater tap voor gekoeld, bruisend en/of heet water? Ontdek de drinkwater tap van Aqua-Pro, voor zowel de HORECA, bedrijven als particulieren.

Ontdek al onze modellen en vraag vrijblijvend onze prijzen met persoonlijk advies aan:

Aqua Pro Drinkwatersysteem
Drinkwater Tap 2023 - Beste Drinkwatersysteem Kopen Prijs
Drinkwater tap

Drinkwaterkraan: 3 voordelen van het installeren van een drinkwaterkraan.

Drinkwater tappunten bieden behandeld, bewerkt en infectievrij water aan de kraan. Bij drinkwater tappunten wordt in wezen rekening gehouden met alle processen die een rol spelen bij de waterbehandeling vanaf het moment dat het water de zuiveringsinstallatie verlaat en bij de consument thuis komt.

Installatie van een drinkwaterkraan

1. het water dat uit de kraan komt, wordt gezuiverd door chloor en soms fluoride. Chloor is echter een chemische stof die het lichaam vatbaarder maakt voor kanker, en daarom is het schadelijk als zuiveringsmiddel.

Soms bevat dit water ook lood of aluminium, wat een extra gevaar voor de gezondheid vormt. In sommige landen is gebleken dat het water dat uit de kraan komt, huiduitslag en zelfs brandwonden kan veroorzaken door de giftige stoffen die het bevat.

2. De normale kranen krijgen hun water van de rioolwaterzuiveringsinstallatie, het water werd vervolgens door oude leidingen getransporteerd. Het water kan besmet zijn met verschillende soorten bacteri├źn, wat het risico van drinken uit de kraan verhoogt.

3. het installeren van een normale kraan moet worden vermeden als iemand een verhoogd risico op infectie heeft, zoals mensen die chemotherapie ondergaan. Ouderen met chronische ziekten en mensen met een zwak immuunsysteem moeten ook geen water drinken uit gewone, ongefilterde kranen.

3 Voordelen van de installatie van drinkwaterkranen

1. het is milieuvriendelijker om water uit de kraan te drinken dan om plastic flessen te gebruiken, die onbreekbaar zijn. Bovendien zijn de kosten voor de vervaardiging en het vervoer van deze plastic flessen een verspilling van middelen. Het is goedkoper om drinkwater tappunten te installeren dan om plastic flessen te gebruiken.

2. aangezien water gemakkelijk verkrijgbaar zal zijn, zullen sommige mensen het gemakkelijker vinden om suikerhoudende dranken en frisdranken met water aan te lengen. Dit zal ervoor zorgen dat minder geld wordt uitgegeven aan ongezonde dranken en dat het lichaam beter gehydrateerd is, wat kan leiden tot een verbetering van de algemene gezondheid van de consument.

3. drinkwaterkranen zijn het best voor landen waar het water goed smaakt, zoals Zweden. In andere landen kunnen filters voor de kraan worden geïnstalleerd om de smaak van het water te verbeteren. Sommige mensen doen een schijfje citroen in het glas of drinken het water koud om de smaak te verbeteren.

De installatie van een drinkwaterkraan is een grote luxe die niet voor alle mensen is weggelegd. Daarom is het belangrijk dat de autoriteiten ervoor zorgen dat er schoon en veilig water beschikbaar is, zodat de beperkte hoeveelheid water die we hebben niet wordt verspild.

Daartoe moeten de autoriteiten een veiligheidsnorm vaststellen voor de kwaliteit van het water uit de kranen. Op individuele basis kunnen mensen water uit de kraan testen om er zeker van te zijn dat het zuiver genoeg is voor dagelijks gebruik.

Drinkwatersysteem Designkraan Prijs Aqua Pro